12/12/14

The Frozen Party

Εδώ και αρκετές ημέρες προσπαθώ να βρω χρόνο και μια ικανή ησυχία στο σπίτι για να γράψω το ποστ για το Frozen Party της Δανάης. Όμως οι αδερφούλες ήταν άρρωστες και έμειναν λίγες ημέρες σπίτι, με πυρετό, βήχα και όλο το πακέτο. Φαίνεται στο ταξίδι μέχρι το παγωμένο παλάτι της Έλσας, δεν ήταν και πολύ καλά ντυμένες και κρύωσαν!

Σήμερα όμως, επειδή είναι και η ημέρα που θα πάμε στο Disney on Ice και θα τις δούμε από κοντά (λέμε τώρα, γιατί έχουμε κλείσει τα πιο φθηνά εισιτήρια και δεν έχω ιδέα αν θα βλέπουμε γενικά) το πήρα απόφαση. Θα γράψω για το πάρτυ των 5 χρόνων της Δανάης.


Λοιπόν, δεν έκανα φοβερά πράγματα αυτή τη φορά. Δεν ξέρω γιατί, απλά το θέμα από μόνο του ήταν δύσκολο. Δεν πήρα ασορτί πιατάκια, δεν έφτιαξα μπισκότα χιονονιφάδες. Τα μεζεδάκια ήταν άσχετα. Πυροβολήστε με! Το μόνο που έκανα ήταν η πρόσκληση και τα δωράκια. Τα χιόνια μέσα στο σπίτι και φυσικά τα ρούχα της Δανάης, ώστε να μοιάζουν λίγο με τα ρούχα της Έλσας!

Για πρώτη φορά, κάλεσα μια κοπέλα για δημιουργική απασχόληση, η οποία έπαιξε καταπληκτικά μαζί τους, προσποιούμενη ότι ερχόταν από το Frozen! Αφού ήρθαν όλα τα παιδιά, η Μαριέττα ήρθε ντυμένη με κασκόλ, μπουφάν και δέκα πουλόβερ (έξω είχε 20 βαθμούς!!!!) και έφερε ένα γράμμα για την Δανάη από την αγαπημένη της Έλσα. Όλα τα παιχνίδια που έπαιξαν είχαν προσαρμοστεί στην ταινία. Η καλή μας φίλη, η Μαριέττα, ενώ δεν είχε ιδέα πριν για το κεφάλαιο "Frozen", κάθισε και είδε την ταινία, έστυψε το κεφάλι της και βρήκε απίθανες ιδέες που κράτησαν ζωηρό το ενδιαφέρον των πεντάχρονων!!!!

η πρόσκληση
 
τα σακουλάκια τα έφτιαξα εγώ: έβαλα μέσα μια χιονονιφάδα στολιδάκι, ένα καστράκι και στα κορίτσια μόνο ένα λαστιχάκι για τα μαλλιά με το ύφασμα που περίσσεψε από τα ρούχα της Δανάης
(τα δωράκια ξέχασα να τα δώσω στα παιδάκια, ακόμη δίνω....)
 
 
 
Το πάρτυ έγινε το πρωί, οπότε ξυπνήσαμε νωρίς για να ετοιμαστούμε.
Να εδώ οι πριγκίπισσες με τα πιτζαμάκια τους!
 
Η διακόσμηση was the simplest thing! Πέρασα βαμβάκια με μια βελόνα σε κλωστή και την κρέμασα από ψηλά για να φαίνεται σαν να χιονίζει. Έφτιαξα μερικά πομ πομ με τις χαρτοπετσέτες. Έβαλα και την Έλσα και την Άννα στον μπουφέ, μαζί με μια σειρά κορδέλες στα χρώματα της Άννας.
 

Και μετά ντύθηκε η Έλσα και περίμενε!!!!
 
 
Εδώ, μόλις έχει έρθει η Μαριέττα και ξεντύνεται!!! Ρίξαμε πολύ γέλιο!!!
 









Πραγματικά το ευχαριστήθηκαν μικροί και μεγάλοι! Οι μεγάλοι είναι στην άλλη πλευρά του σαλονιού (παρεμπιπτόντως δεν έχουμε γήπεδο-σπίτι αλλά τελικά χωρέσαμε μια χαρά).
 
 
 
Έννοείται ότι κατάλαβε ότι η Μαριέττα δεν ερχόταν από την Αρεντέλλα αλλά μια χαρά το ευχαριστήθηκε και το λουλούδι μου!
 
 





 
 
Η τούρτα ήταν handmade με την περσινή συνταγή και φιγούρες της ταινίας φυσικά.
Ο σβέρκος ανήκει στη Μιράντα, που το παίζει low PROFILE μακριά από τις κάμερες!!
 
 
 
 
 
και τέλος στο σχολείο της αντί για γλυκό, έφτιαξα αυτό!!! (δεν έχω ησυχία ε;;;)
 
 
 
Και του χρόνου!!
 
(θα ακολουθήσει σύντομα και ποστ για το burger party που έκανα για τα δικά μου γενέθλια, μια εβδομάδα μετά)
 
 


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Bravo! Apla alla fantastika san paramythi! Na tis xairesai tis koroules sou! Ayto me to vamvaki pws t ekanes? Para polu omorfo apotelesma. Maria

mirelen είπε...

Μαρία σε ευχαριστώ!
Όσο για το βαμβάκι, πέρασα σε μια βελόνα την κλωστή και μετά πέρναγα μία μία τις μπαλίτσες με το βαμβάκι. Αν η κλωστή είναι αρκετά χοντρή το βαμβάκι στέκεται μια χαρά και δεν χρειάζεται να κάνεις κόμπο κάθε φορά!

Ανώνυμος είπε...

Ποσο ωραία ιδέα τα μαξιλαράκια ρυζιού. πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο. Καλές γιορτές σε όλους σας.